Kas ta Lila?

Lila. Istorijos apie realias patirtis

Kaip gimsta tikri stebuklai 

Pamenu, apsisprendėme dėl žurnalo pavadinimo. Bus „Lila“ ir taškas. Tada nutiko pirmasis „liliškas“ stebuklas. Tarsi į sieną atsitrenkėme į faktą, kad lila.lt portalo domenas jau užimtas! Registravome kiek kitą internetinio vardo versiją ir po poros savaičių patikrinome dar kartą. Domenas lila.lt, o, Dangau, atsilaisvino!!! Tiesiog taip. Visiškai spontaniškai darsyk patikrinome, gal vis tik mūsų išsvajotasis domenas jau laisvas. Akimirką apstulbom, trynėm akis ir spaudėm „refresh“ mygtuką, nes negalėjom patikėti. Žurnalui reikalingas domenas laisvas ir vėl parduodamas! Kai po euforinio šoko kiek drebančiomis rankomis įvykdėm domeno lila.lt pirkimą, iš smalsumo pasidomėjau, o kas gi buvo jo ankstesni šeimininkai. Pasirodo, kačiukų klubas. Argi ne dieviškas gyvenimo pokštas?

Sanskrito kalba žodis „Lila“ reiškia „Dieviškas žaidimas“, nors mums jis labai patiko ir tuo, kad skamba kaip gražus moterišks vardas.

Kitas stiprus palaikymo ženklas atėjo, kai pradėjome domėtis, kokia gi internetinė platforma mums tiktų. Žymus Lietuvoje verslininkas, sužinojęs apie Lilos idėją ir ketinimus, ėmė ir padovanojo naują, patogią, profesionalią, žiniasklaidai skirtą interneto platformą. Ir vėl – tiesiog taip.

Švari erdvė be reklamos

Jei žinai daugiau tokių sąmoningų verslų, gal moterų verslininkių, labai džiaugsimės gavę jų paramą ar kontaktus, nes nusprendėme nesipelnyti iš reklamos, kaip daugelis žiniasklaidos platformų. Paliksime lila.lt erdvę švarią nuo bet kokio nereikalingo triukšmo. Tegul tai būna tik mūsų, mergaičių, mėgavimosi, tobulėjimo, atsipalaidavimo ir dalinimosi erdvė. Tikime, kad sąmoningi žmonės, verslai prisijungs prie lila.lt kūrimo ne ti parama, bet ir savo įžvalgomis, patarimais.

Kviečiame jungtis

Taip pat būtinai parašyk mums, jei nori, jauti, žinai, kad gali prisidėti prie Lilos komandos savo talentu, patirtimi, patarimu, laisvalaikiu ar kažkuo kitu. Mums reikalingi profesionaliai, sąmoningai ir įdomiai rašantys, verčiantys tekstus į anglų kalbą, kuriantys dizainą, fotografuojantys, skaičiuojantys, organizuojantys, reklamuojantys, bendraujantys ir visi kiti, kurie net nežino kuo gali būti naudingi, bet jaučia didelį norą padėti skleisti Lilos herojų istorijas.

Dosnumo sistema – dovanodami augame

Daug sykių dalyvavau Vipasana meditacijos mokymuose. Tačiau dabar Tau noriu papasakoti ne apie juos ir ne apie pačią meditaciją, o apie nuostabią save palaikančią dosnumo sistemą.

Taigi visus tuos kartus mokymų organizatoriai šiems mokymams nuomojo meditacijos salę, dešimt dienų man gamino maistą, suteikė nakvynę. Be to, buvau globojama mokytojų. Nustebino tai, kad mokymų metu manęs nė karto nepaprašė pinigų. Tik po viso kurso pamačiau, kad ant suolelio terasoje sėdi žmogus, priimantis dalyvių aukas. Mums buvo pasakyta, kad surinkti pinigai bus skirti kito kurso dalyvių išlaikymui. Taigi į kitus mokymus galės atvykti tik tiek žmonių, kiek jų išlaikymui skirs dabartinio kurso dalyviai.

„Jei pajutote naudą ir norite, kad tai pajustų kiti, padovanokite jiems vietą. Paaukokite lygiai tiek, kiek jaučiate, kad norite paaukoti“, – paragino organizatoriai.

Todėl po kiekvienu straipsniu rasi galimybę paremti ir mūsų idėją, plėtoti sąmoningą žurnalistiką. Jei pajutai naudą mūsų rašyme, padovanok to nenutrūkstamą sklaidą ir kitam.

Kam Lilai reikia pinigų?

Pirmiausia, kad galėtume atlyginti tekstų ir idėjų autoriams, fotografams, dizaineriams, programuotojams, buhalteriams, ir žinios apie Lilą skleidėjams.

Padengusios šias būtinas išlaidas visą kitą pelną planuojame investuoti į idėjos plėtrą. Man patinka kurti dideles vizijas. Įsivaizduoju, kad ateityje atsiras LILOS knyga, radijo, televizijos laida, spausdintas žurnalas. Juk Lietuvoje yra žurnalistų ir dizainerių, kurie nori dirbti sąmoningai ir skleisti pozityvias žinias. Kaip ir žmonių, kurie nori tokias istorijas skaityti.

Taigi žurnalas lila.lt jau startavo, dabar mums svarbiausia –  palaikymas ir atgalinis ryšys. Norime, kad ir mums, ir Tau Lila tęstųsi.

Lenkiamės Tavo dosnumui.

Lilos tikslai

Rodyti, rašyti istorijas, kurios įkvepia. Kurti žurnalistiką, kuri budina ir budrina. Kuri skatina žvelgti giliau ir matyti plačiau.

Pameni, Marilyn Monroe sakė, kad deimantai yra geriausi moterų draugai?

Tačiau, ar tie deimantai nėra tik nušlifuoti anglies gabalėliai?

Santykiai, šeima, karjera, sveikata, finansai, dvasingumas, sąmoningumas, išvaizda, hobis, stilius, susitelkimas, efektyvumas, išmintis – štai tie deimantai, kuriuos kiekviena nori susiverti į savo vėrinį.

Liloje mes nieko nemokom gyventi, nedalijame receptų ir net nedarom išvadų. Mes parodom, kur yra deimantai. Mūsų straipsnių herojai juos jau nušlifavo. Tačiau dar reikia Tavo dėmesio, kad jie būtų suverti į žėrintį vėrinį. Papuošalą, kurį pasidarysi pati.

Yra moterų, kurios siekia gražių santykių, šeimos, kitos – dvasingumo, dar kitos – finansinės sėkmės ar stulbinančios karjeros. Lila nori visko. Nesitenkinam tik vienu iš norų. Tegul harmonija skleidžiasi visose srityse.

Lila.lt istorijų karolius vienijantis siūlas bus vidinė išmintis, patirtis, gauti rezultatai. Mus domina, KODĖL vienoms sekasi labiau, o kitoms mažiau. Ką tos pirmosios turi, kaip galima tai gauti ir naudoti savo laimei kurti? Kaip aplink save kurti džiaugsmą, kaip pritraukti išmintį, grožį, finansus, meilę?

Kiekviename tekste, kiekvienoje pastraipoje dėliosim ir dėliosim šiuos atsakymus. Skirtingi mūsų herojai – nuo ekologiško transporto kūrėjų iki dvasinių mokytojų ar sąmoningų bankininkų – dalinsis tuo, ką turi geriausio. Tai, kas jiems kainavo viso gyvenimo pastangas, mes atskleisime per kelias minutes.

Lila – žurnalas moterims. Istorijos apie realias patirtis. Kodėl vienos moterys turi viską, o kitos – tik truputį? Išskirtinių asmenybių istorijos. Moteriška laimė, džiaugsmas, grožis, sveikata, finansai, meilė ir sėkmė. Sąmoninga žurnalistika.

Lila.lt

Jei tau patinka mūsų tūrinys, gali mus paremti. Ačiū.