Dabar – paskutinis Saulės ciklo mėnuo. Pasak astrologės ir mokslininkės Dovilės Krupickaitės, šis metas panašus į laukimą, kol sudygs sėkla. Pati sėkla jau subrinkusi, tačiau daigo dar nėra. Tas pats ir žmogaus gyvenime – idėjos jau subrendusios, tačiau dar reikia atsisakyti to, kas sena ir nereikalinga. Šis mėnuo, kai Saulė yra Žuvų ženkle. Tai  – puikus metas pamąstyti apie apvaisinimo paslaptį. Kai iš pažiūros nieko dar nevyksta, bet gyvybė jau mezgasi.

Tęsiame Lila.lt dvylikos mėnesių pokalbių ciklą. Dovilė Krupickaitė pasakoja apie Žuvų ženklą ir šiuo metu veikiančias planetas – Jupiterį ir Neptūną. O arabiškų jazminaičių, liepų, perilės, jūržolių ir rožinio lotoso kvapai susilieja į darnų artėjančio pavasario kvapą – už tai dėkojame kvapų meistrei Laimei Kiškūnei.

Dovilė: Tai yra pasiruošimas pavasariui, veikimui, augimui.

Laimė: Mes susigrąžinam savybę pradėti iš naujo kvėpuoti. Per žiemą išdžiūstam susitraukiam, o dabar – metas įkvėpti. Sukaupėme didžiausią potenciją ir jau ruošiamės idėjas įgyvendinti.

Dovilė: Šį laikotarpį valdančios planetos yra dvi. Klasikinė astrologijos  mokykla tvirtina, kad pagrindinis veikėjas yra Jupiteris. Naujoji teigia, kad tai – paslaptinga planeta Neptūnas.

Laimė: Įdomu, kad čia turime ir iki tol veikusio Saturno pasekmes – jis padeda grąžinti į žemę tuos elementus, kurie bus reikalingi naujai sėklai išaugti. Juk žinote – moliūgai gali stovėti visą žiemą, bet pavasarį ima pūti, o tuo pačiu metu ruošiasi dygti ir sėklos.

Tačiau to dar negalima vadinti dygimu. Sėkla dar tik brinksta. Dar šaknelių nėra ir daigo nėra. Daigas bus tada, kai ateis Marso laikotarpis. Dygimui reikia labai stiprios energijos, kurios čia dar nėra. Tai yra tiesiog tvyranti galimybė.

Dovilė: Saulutė atitirpdo žemę. Teka sula, pumpurai jau pradeda brinkti, bet dar nesprogsta. Pumpurai kovo mėnesį jau pasipūtę ir teka sula – tai ir yra vandens elemento įtaka. O Jupiteris – tai tas šiltas oras. Šviečia saulė, tirpsta sniegas. Ir jau snieguolės pradeda žydėti.

Laimė: Jupiteris yra susijęs su šiltu ir drėgnu Oro elementu. Jeigu žiūrėtume iš alcheminės pusės, tai Saturnas asimiliuoja į žemę pūvančių vaisių elementus, grąžindamas Žemei jos išteklius, kurie išjudins naują gyvybės ciklą. Tada juos Neptūnas tirpina savo vandenimis, o Jupiteris savo šiluma pradeda brinkinti gyvąją gamtą. Labiausiai veikiamos yra šaknys ir sėklos – jos pradeda busti. Žemė tarsi prisipildžiusi gyvybės pieno. Įdomu, kad Neptūnas gamtos pasaulyje ir yra atsakingas už paslėptą apvaisinimą, sėklų daigumą, šaknų pabudimą. Netgi žuvų apvaisinimą.

Dovilė: Aš čia matyčiau sąsają ir su žmonių pasauliu – tai ekstazė, kurios metu užsimezga nauja gyvybė. Čia būtų apvaisinimo paslaptis. Kai dar nežinai, kas įvyko.  

Laimė: Tačiau šis metas yra ne tik gyvybės prabudimo, davimo, tirpimo, apvaisinimo, bet ir stiprus dvejonių metas. Net augalai „išgyvena“ dideles dvejones. Jie nežino, ar jau dygti, ar dar ne. Jeigu išlįs, gali būti, kad nušals. Taigi, galimybės yra įvairios. Žinome, kad augalai pasielgia kartais labai netikėtai – ima ir pražysta visai ne laiku.

Dvilypė būklė, nes veikia dvi planetos. Nors abi alchemiškai susijusios su drėgnumu, tik Neptūnas šaldo, o Jupiteris šildo. Tai sukuria įtampą.

Dovilė: Žuvys – tai dvasingumas, jautrumas, subtilumas, gelmė. Tačiau Žuvų ženklo žmonėms taip pat būdinga dvejoti arba plaukti pasroviui. Šiame ženkle gimusių žmonių savybės gali būti visiškai priešingos viena kitai. Tarkim, žmogus gali būti labai dvasingas ir kartu įjunkęs į svaiginimąsi. Riba tarp genialumo ir beprotystės, tarp dvasinių dalykų ir narkotinio svaigulio. Pavojinga riba. Kartu tai yra ir esminis pasirinkimas tarp gyvybės ir mirties. Dėl to ši misterija ir reikalauja pačių aukščiausių dvasinių savybių.

Tokie žmonės yra labai atsidavę. Tačiau tas atsidavimas gali vesti į pasidavimą blogai įtakai. Gimusiems po Žuvų ženklu būdinga visa, kas susiję su slaptais, ties pažinimo riba esančiais dalykais. Kūryba, menai, ypač muzika, kinas, tačiau taip pat ir dvasingumas, vienuolystė, ezoterika arba vaistai, farmacija, chemija – tai Žuvų sferos.

Laimė: Man pats įdomiausias dalykas, toks geras atradimas buvo, kad kai vaisius supūva, Saturno jėga jį perdirba ir atiduoda žemei. O iš to energijos rastis gauna nauja gyvybė.

Dovilė: Taip, tai sprendimo metas. Turi kažką paaukoti, atsisakyti.

Tas pats ir su idėjomis – jei nori įgyvendint idėją, turi jai atsiduot. Dar nežinai, kas bus. Tačiau apima ekstazė – nusprendi daryti bet kokia kaina ir meti visa kita. Tai – ėjimas į virsmo tašką.

Laimė: Nevadinčiau to auka. Man tai atrodo rami, nuosekli transformacija. Atsisakyti reikia to, kas nebereikalinga. Mano supratimu, niekas čia nieko neaukoja, tiesiog viena energijos rūšis virsta kita „Tu būk ir supūk o aš eisiu saulės pažiūrėti, žmonių papenėti“ – sako daigas savo tėvui rugiui, kaip tik ruošdamasis sudygti.

Neptūno kvapai – tai vandens, vandeningi ir svaiginantys. Neptūno įtakai priskiriami minkšti, švelnūs augalai, kai kurie haliucinogenai. Būdingiausi Neptūnui – jūržolės, lobelijos, vandens lelijos, nendrės, baltieji šilkmedžiai, trispalvės ipomėjos (sukučiai); kvapūs, naktį žydintys augalai, tokie kaip arabiniai jazminaičiai; drėgno, jūriškai žalio šalto kvapo perilės. Jupiterio kvapai yra sodrūs, turtingi, o augalai  –skatinantys apetitą, valgomi, aromatiniai, mediciniai, veikiantys kepenis ir kraujagysles. Jupiterio valdose yra daug aromatinių augalų, bet kompozicijai rinkausi tuos, kurie tiktų prie dabartinio laikotarpio: perteiktų gaivų orą, kuris pradeda brinkinti ir šildyti.

Šio mėnesio kompozicija yra dvilypė – dalis kompozicijos vėsūs, vandeningi, svaigūs augalai, o kita dalis – lengvi, šilti, oriški, šiek tiek vaisiški, gurmaniški kvapai:

  • Pirmoji pora: arabinis jazminaitis – svaigiai gėliškas, žalias kvapas. Tai – šaltas ir drėgnas Neptūno augalas, žydintis naktį, ypač stipriai jam įtaką daro mėnulis. Su jazminaičiais darniai sąveikauja Jupiterio kvapai – liepų žiedai ir anyžai, sušildydami, sutvirtindami jazminaičių svaigumą ir gėliškumą ir tuo pačiu kompoziciją pripildydami oro. Liepų žiedų ekstraktas kvepia švelniai, saldžiai, gurmaniškai, medumi ir tropiniais vaisiais – tai itin Jupiteriui būdingas kvapas.
  • Antra kvapų pora: Neptūno augalų – perilių kvapas, kuris į kompoziciją įneša šalčio, drėgmės, jūriško žalumo sukomponuotas su kvapiųjų šalavijų eteriniu aliejumi. Kvapieji šalavijai kvepia šviežiu, žolišku, medieniškai žaliu kvapu.
  • Trečioji pora: Neptūnas neįsivaizduojamas be dumblių kvapo, jūržolės yra labiausiai jo stichija. O jas gaiviu, orišku pipirmėčių kvapu netikėtai maloniai sušvelnina, sušildo, atskleidžia Jupiteris.

Šią paslaptingą, dvilypę, svaigiai gėlišką ir lengvai orišką, pabaigą ir naują pradžią skleidžiančią  kompoziciją išbaigia rožinis lotosas. Tai – didelės gelmės kvapas, kuriame telpa gyvybė ir mirtis. Ir gimimas (gimęs kūdikis), ir mirtis (mirštantis žmogus) turi savo labai specifinius kvapus, tai lotosas būtent jais ir kvepia. Rožinis lotosas vadinamas pačiu sakraliausiu augalu, yra labiausiai apdainuotas ir garbinamas. Jo absoliuto kvapas primena ir tirpstantį sniegą, ir yra šiek tiek metališkas, ir maloniai gėliškas, vaisiškas, ir turi odos, žemės, žmogaus kūno kvapų aspektų.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lila.lt

Į dvylikos mėnesių nuotykį su žvaigždėmis ir kvapais leidžiasi Lila.lt, kvapų meistrė Laimė Kiškūnė ir mokslininkė bei astrologė Dovilė Krupickaitė. Dovilė Krupickaitė – geografijos mokslų daktarė, kuri astrologija domisi nuo jaunystės. Laimė Kiškūnė – aromaterapeutė, kvapų kultūros ir terapijos specialistė, kurios vardas jau tapo su kvapais susijusiu prekiniu ženklu.

Ankstesniuosius du dvylikos mėnesių ciklo straipsnius galite rasti čia:

KAIP KVEPIA SATURNAS?

MĖLYNASIS URANAS KVEPIA LAISVĖS PASLAPTIMI

Jei jums patinka mūsų straipsniai, prašau paremkite mus. Ačiū!